Kako pripremiti najhrskaviji krompir iz rerne? Isprobajte recept Jamieja Olivera
Zapečeni krompir je mnogima omiljeni prilog raznim jelima, a Jamie Oliver oktrio je kako da vam ispadne savršeno hrskav.
Zapečeni krompir je mnogima omiljeni prilog raznim jelima, a Jamie Oliver oktrio je kako da vam ispadne savršeno hrskav.
Ukoliko vam treba ideja za kasni vikend ručak - recept za najmekšu piletinu u sosu od limuna i bijelog luka savršen je izbor ove kišne subote.
Krompir je neizostavna namirnica u mnogim domaćinstvima. Da li ste ikada imali dvojbu smijete li jesti proklijali krompir ili ne?
Na Graničnom prijelazu (GP) Domaljevac – Šamac jučer je zbog neispunjavanja potrebnih uvjeta zabranjen uvoz 27 tona merkantilnog krompira porijeklom iz Egipta.
Jela od krompira postala su nezaobilazna u svakodnevnoj prehrani iz više razloga: krompir se lako uzgaja, urod mu je velik, zastupljen je u prehrani tokom čitave godine, zasitan je, može se jednostavno pripremiti i na najrazličitije načine i vrlo je jeftin.
Krompir je jedna od namirnica koja se često nalazi kao prilog brojnim specijalitetima pa nije ni čudno kada ga u marketima prodaju i u velikim pakovanjima od nekoliko kilograma.
Pečeni krompir je nezaobilazni prilog uz mnoga jela, ali je lako pogriješiti priliokm pripreme što će spriječiti da postane hrskav.
Za mnoge ljude nedjelja je dan kada će odmarati i baviti se aktivnostima koje vole, stoga nije loše imati nekoliko ideja za ručak u kojem ćete uživati, ali nećete izgubiti mnogo vremena pripremajući ga ili nabavljajući posebne sastojke. Jedan takav recept je upravo za punjeni krompir.
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Bosanski Šamac oduzeli su 18.000 kilograma krompira koji se pokušao prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu.
Ukoliko ne uspijevate postići idealno hrskavi krompir, jedan korak prilikom pečenja će vam naročito pomoći.