Šest razloga zašto biste karfiol trebali uvrstiti u svakodnevnu ishranu
Karfiol je iznimno zdravo povrće, jer sadrži mnogo hranjivih tvari i spojeva, koji mogu smanjiti rizik od nekoliko bolesti, uključujući bolesti srca i rak.
Karfiol je iznimno zdravo povrće, jer sadrži mnogo hranjivih tvari i spojeva, koji mogu smanjiti rizik od nekoliko bolesti, uključujući bolesti srca i rak.
Kako se ljeto približava, mnogi ljudi pokušavaju pronaći idealan način kako izgubiti višak kilograma. Međutim, da bi to postigli, potrebno je donijeti neke zdravije odluke.
Postoji nekoliko vrsta namirnica i pića čije konzumiranje biste trebali značajno smanjiti kako biste održali zdravlje mozga.
Magnezij je neophodan za ljudsko tijelo i ujedno četvrti po redu najzastupljeniji mineral u našem tijelu. Sudjeluje u brojnim fiziološkim procesima, a poznato je da pruža benefite kao što su bolji san i zdravija probava.
Nakon pripreme jela neugodan miris luka se vrlo često proširi vašim domom, možete ga se riješiti jednostavnim trikom.
Kofein se uglavnom povezuje s kafom i nekim vrstama čajeva, no postoje i druge namirnice koje ga sadrže i zbog toga mogu uzrokovati da budete budni tokom noći.
Iako zvuči primamljivo pojesti unaprijed spremljen obrok, ostatke određenih namirnica od ručka ili večere, radije biste trebali izbjegavati jer mogu biti veoma štetni za vaš organizam. To se posebno odnosi na namirnice koje nikako ne biste trebali podgrijavati.
Prije nego što dobiju djecu, mnogi potencijalni roditelji zamišljaju odgajanje djece uz zdrave obroke i obećavaju da će izbjegavati hraniti svoje mališane hranom koja nije hranjiva i dobra za njih. Međutim, stvarnost je daleko od te vizije.
Postoje namirnice koje svi tradicionalno peremo prije jela, ali da li se trudite isprati, recimo, jabuku? Istraživanja kažu da biste trebali, kao i druge namirnice koje često kupujemo u supermarketima.
Svježi sir možda nije na popisu namirnica koje često jedete, ali zapravo je veoma zdrav i bogat proteinima te zbog toga biste ga trebali češće konzumirati.