Nemate ideju za današnji ručak? Pripremite punjene pohovane paprike i uživajte u čaroliji okusa
Sezona je paprika, mnogima omiljenog povrća koje se može pripremiti na stotine načina.
Sezona je paprika, mnogima omiljenog povrća koje se može pripremiti na stotine načina.
Desert "Pčelinji ubod" je tradicionalni njemački kolač koji se uglavnom sastoji od mekanog biskvita i lagane kreme od vanilije, ali ono što joj daje poseban ukus je hrskavi preljev od meda i badema.
Ako volite jednostavne sastojke poput sira i bijelog mesa, a ipak želite nešto drugačiji obrok, isprobajte slasne štapiće od piletine i sira. Možete ih poslužiti uz krompiriće ili uz umake poput kečapa, majoneze i tartara.
Ako ste ljubitelji pita, ali nemate vremena i niste vješti u razvlačenju jufke, možete isprobati ovaj jednostavni recept za slaganu zeljanicu.
Međimurska gibanica je jedan od najpoznatijih specijaliteta Hrvatske. Riječ je o desertu u kojem se spajaju okusi svježeg sira, jabuka, oraha i maka.
Ako ste ljubitelji starinskih zalivenih kolača, ali nemate vremena i ne želite potrošiti puno šećera na agdu, pita ili kako je često zovu savijača od jabuka je dobar izbor za vas.
Zrna kafe su keksići koje je vrlo jednostavno napraviti, a svojim izgledom i okusom oduševit će sve ljubitelje kafe. Možete ga jesti i uz druge tople napitke, a ono što je dobro kod ovog slatkiša da pravilnim skladištenjem u kutiji, možete stajati veoma dugo.
Ako volite deserte i peciva s makom, ova šuškava mak pita je idealna opcija za hladne dane koje najavljuju dolazak jeseni. Riječ je o starinskom receptu, koji se sastoji od prhkog mekanog tijesta, sloja maka i snijegom od bjelanaca.
Najlon torta je desert sličan ledenom vjetru od čokolade, ali s nešto jednostavnijom pripremom. Ono što se kod ovog deserta posebno ističe jeste dodatak krem bananica. Neki je nazivaju još i šuškava torta.
Ako volite knedle s šljivama, trebali biste isprobati ovaj kremasti "knedla kolač". Za njegovu pripremu nije potrebno uključivati rernu te je idealan za početnike u kuhinji.