Donosimo recepte za tri ukusne salate koje je veoma lako napraviti
Ove tri zdrave salate su superobroci poslije kojih ćete biti siti i puni energije. Zasitit će vas, a njihova priprema zahtijeva minimalno truda.
Ove tri zdrave salate su superobroci poslije kojih ćete biti siti i puni energije. Zasitit će vas, a njihova priprema zahtijeva minimalno truda.
Svi oni koji vole meso sigurno će voljeti i teleće šnice pripremljene u umaku od povrća. Priprema jela je jednostavna, a ono što će vam jedino oduzeti vrijeme je sjeckanje povrća. Šnicle servirajte uz zelenu salatu i domaći hljeb.
Bulgur je žitarica koja se dobija iz nekoliko različitih vrsta pšenice. Ukoliko ste osoba koja živi brzim životnim tempom, ova žitarica je idealna za vas. Pripema se brzo i jednostavno poput riže, a zdravstvene prednosti su mnogobrojne.
Muska je jelo koje se tradicionalno pravi u bh. domaćinstvima. Osim na Balkanu, ovo jelo priprema se i na Bliskom istoku. Međutim, smatra se da je porijeklo ovog jela iz Grčke. Grčka musaka pravi se od patlidžana, mljevenog ovčijeg mesa i paradajza.
Kljukuša je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela naše bosanske kuhinje. Izvorno, ova pita se pravi samo od izrendanog krompira, brašna, začina i ulja, dok modernije verzije ovog jela uključuju i sir, jaja i meso. Možete je služiti za doručak, ručak pa i za večeru.
Turska kuhinja poznata je po dugoj tradiciji, a njena jela su obično puna začina i povrća. Karniyarik je punjeni patlidžan, a smjesa kojom se puni sastoji se od faširanog mesa, luka, bijelog luka, peršuna i začina.
Pašin sahan jelo je koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Teletina, šampinjoni i mnoštvo povrća osnovni su sastojci ovog jela. Možete ga servirati uz pire krompir, rižu ili tjesteninu.
Gulaš je jelo mađarskog porijekla koje se najčešće sprema od goveđeg mesa, crnog luka i mljevene slatke paprike. Ljubitelji moderne kuhinje gulaš prave i od telećeg, pilećeg pa čak i od purećeg mesa. Mi vam donosimo recept telećeg gulaša s gljivama kojeg možete servirati s pire krompirom ili kuhanom rižom.
Ukoliko ste ljubitelj mesa i gljiva, a nemate mnogo vremena za kuhanje, pileća prsa s umakom od šampinjona je idealan ručak za vas.
Tokom vrelih ljetnih dana poželjno je provesti što manje vremena kuhajući. Saša Vukić preporučio je brz ljetni ručak koji se priprema samo pola sata.