Pripremite Bounty kolač koji se ne peče, za samo deset minuta
Svi ljubitelji Bounty čokoladice sada mogu uživati u Bounty kolaču čija je priprema brza i laka. Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo deset minuta.
Svi ljubitelji Bounty čokoladice sada mogu uživati u Bounty kolaču čija je priprema brza i laka. Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo deset minuta.
Ne postoji osoba koja ne voli Brownie kolačiće ali ni sočnu baklavu. Sad samo zamislite kada biste mogli spojiti ova dva recepta i napraviti najbolju brownie baklavu.
Za pripremu mesnog rolata s feta sirom trebat će vam oko tridesetak minuta. Savjetujemo da uz njega serivrate pire krompir i zelenu salatu. Ukoliko niste ljubitelj pirea, predlažemo vam da uz rolat ispečete krompir pomiješan sa carskim povrćem.
Bosanski lonac zapravo je prepun lonac povrća i mesa. Ovo kuhano jelo voljet će svi ljubitelji mesa i kuhane hrane. Ono što je najbitnije jeste da u bosanski lonac stavite što raznovrsnije povrće, a i meso također možete kombinirati.
Sedamnaestog dana mjeseca ramazana svim domaćicama predlažemo da za današnji iftarski meni pripreme bosansko tradicionalno jelo japrak, sarmice koje se prave u listovima vinove loze, i sočne tufahije u medu.
Jedno od neizostavnih jela u toku mjeseca ramazana je i šiš-ćevap. Čar ovog bosanskog tradicionalnog jela jeste da se priprema brzo i jednostavno, a voljet će ga svi oni koji su ljubitelji mesa i povrća. Kao prilog preporučujemo kuhanu rižu ili pire krompir.
Novopazarske mantije su vrsta pite s mesom, a mnogi koji su ih probali s razlogom tvrde da je ovaj specijalitet kraljica među pitama. Iako se po tradicionalnom receptu prave od mljevenog junećeg mesa, u današnje vrijeme postoje i one sa špinatom, sirom ili pilećim faširanom mesom.
Za današnji iftarski meni donosimo vam bosansko tradicionalno jelo đulbastije. Ovaj mesni obrok možete servirati s pire krompirom, pomfritom ili rižom. Za salatu predlažemo zelenu ili kupus salatu.
Begova čorba koja je stigla u našu zemlju dolaskom Osmanlija idealno je toplo predjelo za sve postače. Iako se služi kao toplo predjelo, zbog svog bogatog sadržaja može proći i kao glavno jelo, pogotovo ako ga kombinirate s vrućim somunima.
Hadžijski ćevap je tradicionalno bosansko jelo i čest je na iftarskim trpezama. Idealan je za ljubitelje mesa i povrća. Ovo jelo je ukusno, zdravo i veoma dekorativno.