Trik za savršeno kuhanu rižu: Pri pripremi dodajte ovaj sastojak
Riža je jedan od osnovnih sastojaka u mnogim jelima, no često se dešava da prilikom kuhanja postane ljepljiva i premekana, gubeći svoju teksturu.
Riža je jedan od osnovnih sastojaka u mnogim jelima, no često se dešava da prilikom kuhanja postane ljepljiva i premekana, gubeći svoju teksturu.
Svaki dan donosimo razne odluke pa tako i one o našoj ishrani. Vrlo često možemo čuti da određene namirnice nisu zdrave i zbog toga ih izbjegavamo, nepokušavajući istražiti nešto više o njima. Jedna od dilema je i izbor između bijele i smeđe riže.
Koliko puta vam se desilo da spremite viška riže i ne znate šta učiniti s njom - rješenje za to mogu biti pržene "pljeskavice" od riže.
Istraživači u Pekingu kažu da su razvili jela od riže koja uključuju ugrađivanje mesnih ćelija u različite vrste žitarica koje rastu u laboratoriji kako bi se proizvele uravnotežene, hranljive obroke.
Riža je jedna od najpopularnijih namirnica u svijetu, koju je vrlo lako prilagoditi različitim jelima. No, neki je izbjegavaju praviti jer se često zalijepi za tavu. Ipak, postoji jednostavno rješenje koje će vam pomoći da se riža ne zalijepi za šerpu.
Mnogi rižu izbjegavaju zbog sadržaja ugljikohidrata, ali dijetetičari preporučuju smeđu rižu kao hranljivu namirnicu za one koji žele poboljšati kvalitetu svoje prehrane.
Zbog njene dostupnosti i prilagodljivosti raznim obrocima, mnogi ljudi redovno jedu rižu, a neki od njih čak i svakodnevno. No, unatoč tome, postoje ljudi koje je izbjegavaju jer je prvenstveno izvor ugljikohidrata.
Kada pomislite na čišćenje toaleta većina će se sjetiti raznih vrsta deterdženata i kiselina, dok će rijetko ko pomisliti na neku od kuhinjskih namirnica. Ipak, riža vam može pomoći i pri čišćenju i pri rješavanju neugodnih mirisa.
Želite li neutralizirati neugodne mirise ili spriječiti njihovu pojavu, u ormar ili ladice stavite posudicu s rižom u koju ste ukapali omiljeno eterično ulje.
Riža je jedna od popularnijih namirnica u svijetu. Iako potiče iz Azije dio je brojnih tradicionalnih kuhinja širom svijeta. No, njena priprema nije uvijek uspješna pa se često postavlja treba li je isprati prije kuhanja ili ipak ne?